Vernieuwende persoonsgerichte zorg

Twinkels ter inspiratie!

Geloof jij ook in de kracht van persoonsgerichte zorg voor jouw cliënten? Heb je zelf ideeën of is je organisatie ermee bezig? Zou je er meer over willen horen, lezen of leren? Dan ben je in dit magazine op de juiste plek. Want alle Twinkels geven je inspiratie voor vernieuwende persoonsgerichte zorg in de gehandicaptensector.

Voor volwaardig leven

Twinkels zijn de mooiste voorbeelden van Begeleiding à la carte van Volwaardig leven, een programma van het ministerie van VWS. Hieraan hebben zo’n 35 zorgorganisaties meegedaan. We voegen regelmatig nieuwe Twinkels aan dit magazine toe, met steeds weer een ander verhaal. De overeenkomst tussen alle Twinkels is het positieve effect dat ze hebben op het leven van onze cliënten. Een tweede kenmerk is de ‘twist’ die iedere organisatie heeft doorgemaakt om haar doel te bereiken. Vernieuwende persoonsgerichte zorg is niet zomaar geregeld. Het vraagt in alle gevallen om anders kijken, anders denken en een flinke dosis lef.

We zijn trots op de mensen achter de Twinkels, de begeleiders, de cliënten en hun naasten, de betrokken medewerkers en bestuurders binnen de zorgorganisaties. We hopen dat hun vernieuwende ideeën en doorzettingsvermogen ook jou mogen inspireren!